ОШ " БОРА СТАНКОВИЋ " - Кленике
УЧИОНИЦА - КОВНИЦА ЗНАЊА И УМЕЊА

Претрага


Анкета
Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати
Вести
 • УПИС У ПРВИ РАЗРЕД 2021/2022

  15. Mart 2021 17:21ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА!
  Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2021/2022. годину обавити у времену од 01. априла 2021. до 31.маја 2021.
  Упис у основну школу обавезан је за децу рођену од 1.марта 2014. до 1. марта 2015. године.
  Деца рођена између 1. марта и 1. септембра 2015. године, а чији родитељи желе да она пођу раније у школу, могу да се пријаве за проверу спремности за полазак у први разред.
  И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
  Потребно је да:
  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
  Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
  * Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.
  Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
  Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.
   
  Директор школе,
  Слађан Цветановић
 • ОБАВЕШТЕЊЕ

  27. Novembar 2020 20:55

  Нове мере за организацију рада школе

  Поштовани ученици и родитељи,

  Обавештавам вас да је Влада Републике Србије, на основу препорука Кризног штаба усвојила нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измену школског календара за школску 2020/2021. годину.
  У периоду од 30.11. до 18.12.2020. године образовно-васпитни рад организује се на следећи начин:
  Ученици од првог до четвртог разреда основне школе настављају са непосредним образовно-васпитни радом, на исти начин као и до сад.
  Ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад оствариваће путем наставе на даљину, уз коришћење школске платформе (система за управљање учењем,  Гугл учионица, Зоом платформа) и путем Јавног медијског сервиса Србије.
  Распоред часова остаје непромењен, а настава почиње у 8:00 и одвијаће се у реалном времену у терминима предвиђеним постојећим распоредом звоњења.
  Наставници воде евиденцију о присуству часовима наставе на даљину.
  Наставници ће имати у виду укупна задужења која се задају ученицима на дневном или недељном нивоу и примењиваће индивидуализовани приступ ученицима. Потребан материјал за израду домаћих и пројeктних задатака, практичног рада, огледа, лабораторијских и других вежби, као и могућих провера знања ученика, поставиће на платформу радним данима у периоду од 7:30 до 19:30 часова.
  Прво полугодиште на територији Републике Србије завршава се 18.12.2020. године. Зимски распуст почиње 21.12.2020. године и траје до 15.1.2020. године. Друго полугодиште почиње 18.1.2020. године.
  Додатна упутства о начину рада, одржавању часова и оцењивању ученици ће добити од одељењског старешине и наставника у оквиру Гугл учионица или Зоом платформе. О евентуалним изменама бићете благовремено обавештени.
  Ученицима ће на платформи РТС планета и РТС 2 и РТС 3 и даље бити доступни снимљени часови.
  Надам се да ћемо сви заједно успети да савладамо и све изазове који су пред нама.
  Запослени у нашој школи су спремни да вам помогну, уколико буде тешкоћа у раду на овакав начин.

   

  Срдачан поздрав!

БанериАдминистрација


Календар
Мај 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Обавештење о остваривању образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике

Обавештавам вас да је Влада Републике Србије одлучила да се због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним и средњим школама на територији Републике Србије.
У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину.
Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године. Остваривање учења на даљину предвиђено је кроз различите начине и приступе у остваривању комуникације са ученицима и родитељима (законским заступницима).
У организованом учењу на даљину које обезбеђује Министарство, фокус је на програмским садржајуима опште образовних и стручних предмета са највећим фондом часова. Осим тога, школе су у обавези да у складу са сопственим ресурсима осмисле начине реализације учења на даљину. Предвиђено је да ће се садржај учења на даљину емитовати на трећем каналу РТС-а, за ученике основних школа. Свакоденвно, почев од осам часова, шест дана у недељи, биће емитовани садржаји за ученике основне школе.

Часови ће бити емитовани на РТС каналу 3 према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете www.rasporednastave.gov.rs. За ученике од првог до седмог разреда блок од по два часа дневно. За ученике осмог разреда блок од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту. За ученике које раде по ИОП-у 1, 2 или 3 наставници ће припремати посебне материјале. *Неопходно је да се комуникација између наставника, ученика и родитеља обавља путем СМС порука и друштвених мрежа (Viber, WhatsApp….) Упутства и педагошке препоруке за коришћене платформи у учењу на даљину моћи ће да се нађу на страници www.rasporednastave.gov.rs и њихово коришћење је бесплатно. У жељи да сачувамо своје здравље и здравље људи око нас.
Срдачан поздрав, директор школе Слађан Цветановић

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

Датум: 22. Novembar 2015 15:23 Категорија: Новости

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ 2015.
 
    Прва недеља у октобру била је резервисана за игру, грају и подређивање свих школских обавеза ономе што деца највише воле. У периоду од 5. до 9. октобра у нашој школи, у складу са темом, организоване су различите радионице и ученицима је пружена могућност да учествују у различитим активностима. Кроз активности подсетили смо се на значај породице за свако дете!
    Слоган овогодишње Дечије недеље је „ПОДРШКА ПОРОДИЦИ, НАЈВЕЋА ПОДРШКА ДЕЦИ“. У том духу овогодишњу Дечију недељу отворили су, сад већ традиционално, сви ученици млађих разреда пригодном представом. Током недеље наши најмлађи другари причали су о својим играчкама, израђивали плакате на тему породице, пробудили песнички дух у себи и створили прелепе песме на тему Дечије недеље, чак је и родитељима пружена прилика да покажу свој песнички таленат тако што је организовано такмичење за њих у писању што лепше песме посвећене сопственом детету. Да, изокренули смо улоге, доста су деца писала песме мамама за (.март и татама за ...хм, било који датум. Но, мора се признати, родитељи су се добро снашли, учитељском жирију није било лако у рангирању њихових радова, те су стога награђени посебно уприличеним плакатама, као и њихове мале инспирације. Ученици су имали прилику да изразе своју креативност и стваралаштво, рецитаторске способности у првом делу приредбе.
    Ништа мање занимљиво није било ни старијим ученицима наше школе. На часовима грађанског васпитања и ликовне културе израђивали су разне украсе и орнаменте којима су украшени школски ходници, а сваки од њих је носилац неке поруке о правима и обавезама детета, али и родитеља и образовних радника. Све то је употпуњено незаборавним илустрацијама нашег познатог стрип-цртача и илустратора  Добросава Боба Живковића, које су ученици, специјално за ову прилику, "прилагодили" и допунили адекватном поруком из Мортисоријевих упутстава о васпитању детета. Свесни смо да се кроз хумор најбоље учи, да се исмевањем одређених образаца понашања најбоље указује на њихове негативности, па је и корекција истих спонтана, лакша и неминовна. Добросав Боб Живковић, подсетимо се, илустровао је многе дечје књиге и часописе, нпр. легендарни школски лист "Кекец", а овде су нам његови цртежи послужили не само сами по себи, већ као и инспирација за настајање нових, на задату тему о породици, разним облицима породичних односа и дечјих права у оквиру ње. Кроз њих смо, такође, скренули пажњу на неадекватно понашање и комуникацију у породицама из нашег окружења. Акценат је био да се конкретно укаже на комуникацијски троугао родитељ-дете-наставник/учитељ.
    Ученици седмог разреда су израдили таблу пријатељства, на којој је свако могао да прикачи писамце, непотписано уколико тако жели, али са обавезном назнаком за кога је, те да на тај начин јавно искаже своје симпатије према некоме, поштовање и дивљење, захвалност, па чак и да јавно обећа. Табла пријатељства је постављена поред улаза у амфитеатар школе, на најпрометнијем месту. Изазвала је велико интересовање ученика, мада се ту могло пронаћи и понеко писамце за наставнике, јер ипак смо сви ми нека врста "школске" породице. Свој таленат за глуму ученици старијих разреда имали су прилике да покажу у представи шаљивог карактера која за тему има породичне односе, (и покушај злоупотребе од једног младог лисца), као и уписивање у нову школу. Представа се зове "Стара и нова школа", а урађена је према тексту Ирене Златковић.
    Током трајања Дечије недеље могли смо да видимо изложбу цртежа ученика свих разреда. Такође, организоване су спортске активности и надметања ученика у разним играма осмишљеним за ту прилику. Педагог школе је одржао предавање у складу са овогодишњом темом Дечије недеље.
    Сви су уживали у Дечијој недељи и показали велико интересовање и залагање у свакој организованој активности. На крају смо сви заједно закључили да је породица стуб свега, да је она прва и основна школа у којој одраста сваки нови млади човек.
    Фотографије са свих активности можете погледати овде.